Lammert van Keulen startte meer dan 75 jaar geleden houtbewerkings bedrijf, later Van Keulen Interieurbouw. Hij specialiseerde zich op interieurbouw voor supermarkten. Zijn zoons, waaronder Jan van Keulen, sloten zich aan. Geïnspireerd door een bezoek aan zijn ouders die op een camping in een stacaravan verbleven, richtte Jan meer dan 40 jaar geleden Van Keulen Mobielbouw op. Onder het mom: ‘dat moet toch mooier en beter kunnen …’

Jan van Keulen begon als chaletbouwer maar ontwikkelde zich na een jaar of tien verder op het vlak van sanitair. Na 25 jaar werd het bedrijf zelfstandig. Jan is nog altijd eigenaar en directeur, zijn zoon Ernest Jan is operationeel directeur. Na meer dan vier decennia heeft Van Keulen Mobielbouw inmiddels voor honderden opdrachtgevers in uiteenlopende branches maatwerk units ontworpen en gebouwd. In de moderne werkplaats worden voornamelijk sanitair units gebouwd, waarbij grotere, geschakelde units een specialisme genoemd kunnen worden. Het familiebedrijf heeft tevens bijzondere projecten met dito toepassingen op haar naam staan. “Van grootkeukens tot chemie-opslag; geen uitdaging is ons te gek”, aldus Ernest Jan.  

“Werken in een familiebedrijf is anders. De toekomst van een bedrijf met zo’n persoonlijke  geschiedenis heeft persoonlijke waarde en lading. Door langdurig en direct contact met medewerkers en klanten ontstaat een vertrouwensband. Zeker tien van onze mensen werken al 25 jaar bij ons, enkele zelfs 40. Dat is mooi, zeker als je samen kunt doorontwikkelen en innovatief kan blijven. Ons bedrijf stuurt dan ook minder op financiële winst en veel meer op een langdurig gezond bedrijf, een fijne bedrijfscultuur, tevreden klanten en een kwalitatief product”, aldus Ernest Jan.